Reddingsbrigade

De Alarmploeg van Reddingsbrigade Schoorl

Snelle en adequate hulpverlening bij noodgevallen in en rondom het strand- en duingebied van de Schoorlse Duinen

De Alarmploeg van Schoorlse Reddingsbrigade is een gespecialiseerd team binnen onze organisatie, dat zich richt op het uitvoeren van reddingsacties en het verlenen van eerste hulp bij noodgevallen in en rondom het strand- en duingebied tussen Bergen aan Zee en Camperduin (De Schoorls Duinen). Ons doel is om snel en effectief te reageren op incidenten en levens te redden in geval van noodsituaties.

Onze taken

De belangrijkste taken van de alarmploeg zijn:

  1. Reddingsacties: Ons team is getraind om snel en adequaat te reageren op incidenten zoals zwemmers in nood, vermiste personen, water- en/of sportongevallen en andere noodsituaties op en rond het strand of in het duingebied van de Schoorlse Duinen.
  2. Eerste hulp: De leden van de alarmploeg zijn opgeleid in het verlenen van eerste hulp, reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) om levens te redden bij medische noodgevallen.
  3. Samenwerking met hulpdiensten: Wij werken nauw samen met andere hulpverleningsinstanties, zoals de politie, brandweer en ambulancediensten, om een snelle en gecoördineerde respons te bieden bij noodgevallen.

Onze middelen

De alarmploeg van Schoorlse Reddingsbrigade is uitgerust met diverse reddingsmiddelen om effectief te kunnen handelen in noodsituaties, zoals o.a.:

  1. Reddingsboten
  2. Waterscooters
  3. 4x4 voertuigen
  4. Communicatieapparatuur
  5. EHBO middelen en AED’s

Opleiding en training

De leden van de alarmploeg zijn goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die regelmatig trainingen en oefeningen volgen om hun vaardigheden en kennis op peil te houden. Zo kunnen zij optimaal presteren tijdens reddingsacties en hulpverlening bij noodgevallen. Daarnaast beschikken de leden van de alarmploeg over een zeer grote gebiedskennis om een snelle en gecoördineerde respons te bieden bij noodgevallen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de alarmploeg van de Schoorlse Reddingsbrigade? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website, per e-mail of telefonisch. Wij staan u graag te woord!

Reddingsbirgade Schoorl