Reddingsbrigade

Het Materieel van de Schoorlse Reddingsbrigade

SRL110

Het 4x4 reddingsvoertuig SRL110 van Schoorlse Reddingsbrigade is een robuuste en krachtige Toyota Landcruiser die speciaal is ontworpen voor het gebruik op het strand en in het duingebied. Het voertuig heeft vierwielaandrijving en kan daardoor gemakkelijk over zand, modder en andere obstakels rijden en wordt daardoor vaak gebruikt voor het in zee lanceren van de reddingsboten en waterscooters

De SRL110 is uitgerust met alle benodigde apparatuur en materiaal die nodig zijn voor een hulpverlenings- of reddingsactie op het strand of in het duingebied, zoals o.a. een brancard, EHBO-koffer, AED, zuurstof, reddingsboei, communicatiemiddelen en O&G (Optische & Geluidssignalen). 

Het voertuig biedt plaats aan vier tot vijf Lifeguards en kan tevens gebruikt worden om slachtoffers liggend te vervoeren. De SRL110 vormt de basis eenheid die tijdens hulpverleningsacties wordt ingezet.

SRL120 en SRL130

De 4x4 reddingsvoertuigen SRL120 en SRL 130 van de Schoorlse Reddingsbrigade zijn twee  kleine 4x4 voertuigen van het type Yamaha Rhino en worden gebruikt voor snelle reddingsacties op het strand of op smalle en moeilijk bereikbare (wandel-)paden in de Schoorlse Duinen. Deze lichtere voertuigen hebben een robuuste constructie en een krachtige motor, waardoor ze gemakkelijk door het zand en modder kunnen rijden.

De SRL120 en SRL130 zijn uitgerust met alle benodigde apparatuur en materiaal om een snelle reddingsactie uit te kunnen voeren. Ook deze voertuigen zijn uitgerust met o.a. reddingsboeien, EHBO-koffer, AED en een rescue board of water brancard. Daarnaast zijn de voertuigen ook voorzien van communicatieapparatuur en O&G.

Een voertuig biedt plaats aan maximaal 2 Lifegaurds en kan, indien noodzakelijk, worden gebruikt om slachtoffers zittend te vervoeren. De SRL120 en SRL130 zijn ondersteunend aan de SRL110 tijdens hulpverleningsacties en worden regelmatig ingezet i.v.m. de beperkte bereikbaarheid van slachtoffers.

SRL140

Het 4x4 reddingsvoertuig SRL140 van de Schoorlse Reddingsbrigade is de “grote broer” van de twee  kleine 4x4 voertuigen en is van het type Yamaha Viking en wordt ook gebruikt voor snelle reddingsacties op het strand of op smalle en moeilijk bereikbare (wandel-)paden in de Schoorlse Duinen. Ook dit betreft een lichter voertuig en heeft ook een robuuste constructie en een krachtige motor, waardoor deze gemakkelijk door het zand en modder kan rijden.

Ook de SRL140 is uitgerust met alle benodigde apparatuur en materiaal om een snelle reddingsactie uit te kunnen voeren. Ook dit voertuig is uitgerust met o.a. reddingsboeien, EHBO-koffer, AED en een rescue board of water brancard. Daarnaast is ook dit voertuig ook voorzien van communicatieapparatuur en O&G.

De SRL140 biedt plaats aan maximaal 3 Lifegaurds en kan, indien noodzakelijk, worden gebruikt om slachtoffers zittend te vervoeren. Ook de SRL140 is ondersteunend aan de SRL110 tijdens hulpverleningsacties en wordt regelmatig ingezet i.v.m. de beperkte bereikbaarheid van slachtoffers.

Reddingsbirgade Schoorl