Reddingsbrigade

Welkom op de website van Reddingsbrigade Schoorl!

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de veiligheid van strandbezoekers en waterrecreanten in en rond het prachtige strand- en duingebied tussen Schoorl, Groet en Camperduin, drie schilderachtige kustplaatsjes gelegen in de provincie Noord-Holland. Onze missie is het voorkomen van verdrinkingen en het verlenen van hulp bij noodgevallen in deze prachtige en unieke omgeving.

Onze diensten

Reddingsbrigade Schoorl biedt een breed scala van diensten aan, waaronder:

  1. Strandwacht: Onze goed opgeleide en ervaren vrijwilligers houden tijdens het strandseizoen toezicht in de bewaakte gebieden op strand en in de zee om de veiligheid van strandbezoekers te waarborgen.
  2. Alarmploeg: In noodgevallen, zoals zwemmers in nood, vermiste personen of water- en sportongevallen staat onze alarmploeg altijd klaar om snel en adequaat in actie te komen.
  3. EHBO en Reanimatie: Onze leden zijn opgeleid in het verlenen van eerste hulp, reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) om levens te redden bij medische noodgevallen.
  4. Voorlichting en Preventie: Wij dragen bij aan de veiligheid op en rond het strand door het geven van voorlichting over de gevaren van de zee en het plaatsen van waarschuwingsborden en vlaggen op het strand van de bewaakte gebieden.
  5. Evenementenbegeleiding: Reddingsbrigade Schoorl verzorgd veiligheidsbegeleiding bij diverse water- en sport gerelateerde evenementen, zoals bijvoorbeeld bij de Groet uit Schoorlrun en de Duinentrain van Schoorl.

Word vrijwilliger

Heeft u interesse om u aan te sluiten bij onze enthousiaste groep vrijwilligers en een bijdrage te leveren aan de veiligheid van onze prachtige stranden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en opleidingen.

Nieuws en updates

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates van Reddingsbrigade Schoorl door ons te volgen op social media.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website, per e-mail of telefonisch. Wij staan u graag te woord!

Reddingsbirgade Schoorl