Reddingsbrigade

Niet alleen een “zomerbrigade”

Natuurlijk denk je bij een reddingsbrigade meteen aan veel zon, strand en zee. Dit zijn natuurlijk ook de eigenschappen die bij een reddingsbrigade horen, maar hier houdt het voor de doorgewinterde brigadier niet op.

De Schoorlse Reddingsbrigade is een vereniging met leden die zeker geen 9 tot 5 mentaliteit kennen. Wanneer de zomer voorbij is, begint meteen de lange voorbereiding naar het volgende zomerseizoen.

Materialencommissie: Een groep van ongeveer 15 mensen zet zich wekelijks in om al het materiaal weer spik en span te krijgen voor het volgende seizoen. Zo worden alle boten, trailers, waverunners, Rhino onderworpen aan een grondige onderhoudsbeurt. Ook worden alle nieuw gadgets op het gebied van mensen redden nauwlettend in de gaten gehouden zodat we een jonge en dynamische vereniging blijven.

EHBO: De hele winter door wordt er eens per maand een avond georganiseerd voor alle leden met hun EHBO-diploma. Op deze avonden worden actuele onderwerpen nagespeeld en besproken zodat we bekwaam en bevoegd blijven voor het EHBO- en AED diploma.

Oliebollenverkoop: Zo jong en dynamisch als we zijn, zijn we ook zeer serieus. Zo zetten we ons al ruim 50 jaar in op oudejaarsdag om een extra zakcentje voor onze vereniging te verdienen. Om 5.00uur ’s morgens beginnen de eersten al met het maken van oliebollenbeslag, om pas twaalf uur later de verkoop te stoppen, en alles op te gaan ruimen. (Te bedenken dat ze ’s avonds nog gezellig oud en nieuw willen vieren, is dit geen inzet!!!!!!!)

Trainingsavond: Elke vrijdagavond is er een trainingsavond voor jong en oud. Deze wordt gegeven in zwembad “Hippo’s de Beeck”. Deze trainingen worden de hele winter gegeven door drie instructeurs die dit geheel vrijblijvend doen, dit omdat zij passie hebben voor de vereniging!

Alarmploeg: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, kan de alarmploeg gealarmeerd worden in geval van calamiteiten. Hierbij kun je denken aan assistentie verlenen aan ambulancepersoneel in het duingebied bijvoorbeeld een gevallen mountainbiker, reanimatie. Ook worden ze ingezet tijdens evenementen zoals de marathon, mountainbikewedstrijden. Maar afgelopen jaren zijn we veelvuldig ingezet tijdens alle duinbranden in de hele gemeente Bergen NH. Wat niet iedereen weet, is dat dit geheel vrijwillig is, en dat de leden zelfs vrije dagen opnemen van het werk om zich zoveel mogelijk te kunnen inzetten voor de gehele gemeente.


Schoorlse Reddingsbrigade, een brigade vol met passie!!!!

Reddingsbirgade Schoorl