Informatie

Op het strand

Om de reddingsbrigade goed zijn werk te laten doen, is het belangrijk dat de bezoekers de ruimte vrij laten waar dit wordt aangegeven. Dit betekend dat bij de opgangen de ruimte moet zijn om te rijden met de grote 4x4 wagen inclusief eventuele boottrailer. Ook worden deze opgangen gebruikt om in geval van nood ambulance persooneel naar het strand te brengen en snel richting het duingebied te gaan als daar een ongeval heeft plaatsgevonden. 

Voor de posten van de reddingsbrigade staan de verschillende voertuigen opgesteld. Ook hier is het belangrijk dat u de ruimte laat om snel naar een kalamiteit te kunnen vertrekken. Mocht u graag willen weten waar u wel en niet kun zitten, dan kunt u dat altijd even vragen. Wij staan altijd voor u klaar!

Langs de kant van het water staan de vaartuigen opgesteld en (indien de situatie dit vereist) ook vlaggen. De vaartuigen staan niet altijd op dezelfde plek, maar, afhankelijk van de situatie, op de beste plek voor het "lanceren" van een vaartuig zodat wij bij een noodsituatie zo snel mogelijk kunnen vertrekken.

Reddingsbirgade Schoorl

Strandregels

Strandregels
Het strand wordt door veel mensen gebruikt. Om dat in goede en veilige banen te leiden is een aantal gebruiksregeltjes onmisbaar.


Baden of zwemmen
In de badplaatsen is in de zomer een Strandwacht/Reddingsbrigade. Let op hun aanwijzingen. Op een paar plekken staan waarschuwingsborden (vaak bij strekdammen) die aangeven dat het daar in zee altijd onveilig is.
 

Honden en paarden
Honden mogen van 1 mei tot 1 oktober niet op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur. Paarden en andere rijdieren in deze periode de hele dag niet en in de periode van 1 oktober tot 1 mei niet op zon- en feestdagen tussen 12.00 en 19.00 uur.


Auto’s, tractoren, motorfietsen, brommers
Mogen niet op het strand. Uitzondering geldt voor vergunninghouders.


Fietsen
Fietsen op het strand mag niet van 1 mei tot 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur.


Grote bestuurbare vliegers
Op de drukke plaatsen aan het strand mogen deze vliegers niet gebruikt worden. Kijk bij de strandovergang op de informatieborden voor meer informatie. Vliegeren mag ook niet op de boulevard van Egmond aan Zee en het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee.

Snelle vaartuigen
Langs ons strand geldt voor snelle vaartuigen, zoals waterscooters en jetski’s een verbod. Vanaf het strand tot 300 meter in zee is het niet toegestaan ze te gebruiken.

Website gemeente Bergen NH

Strand folder

Reddingsbirgade Schoorl